Inspiratie en tips

Kennis is macht….kennis delen is nog machtiger….

Ter inspiratie delen we op deze pagina video’s, berichten, initiatieven, tips etc. die ons hebben geinspireerd, een mooie boodschap verwoorden of soms gewoon met een knipoog ons helpen relativeren (maakt het soms net even gemakkelijker)

“Appreciate what you have”
Inspirerend video over de verdeling van de welvaart in de wereld. Leert ons waarderen en stil staan bij ons geluk en de welvaart die wij hebben.

De schoonmaker met het meeste plezier’in z’n werk

Tijdloze speech uit 1992 van de 12-jarige Severn Suzuki tijdens een congres van de UN over de verantwoording die wij als ouders hebben om ervoor te zorgen dat onze kinderen ook nog van de aarde kunnen genieten.

Recyclen, nooit te jong om te leren

Presentatie van Ronald van den Hoff over de opmaat naar een nieuwe samenleving, de Society 3.0. Meer info over het boek Society 3.0 op www.society30.com

Blog van Vinofresco, Waarom zou ik consuminderen?
www.vinofresco.com/nieuws/waarom-zou-ik-consuminderen 
en bijbehorende video

Groener of duurzamer leven hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Sommige zaken liggen erg voor de hand, óf zijn gewoon heel leuk.

Met een knipoog, 10 makkelijke tips voor een groene lifestyle (www.vinofresco.com/nieuws/10-makkelijke-tips-voor-een-groene-lifestyle)

Check even dit filmpje, hier vind je 10 makkelijke én soms heel leuke tips voor een groenere lifestyle. Ikzelf ga sinds een paar weken voor nummer 10!

Gunter Pauli’s uitleg over duurzaam ondernemen in The Blue Economy:

Do you want to live healthy, and have joy in life?
Do you want to be an entrepreneur, and figure out how you can make a difference?
This is not about the good and the bad, this is about how you can do it better

Reacties zijn gesloten.